Les darreres troballes confirmen la Draga com el jaciment neolític més important de la Mediterrània

Vist: 4663

Aquesta ha estat la primera vegada que s'han trobat eines i instruments fabricats de fusta en el neolític inferior.

JOSEP MARIA SEBASTIAN / Banyoles - Una pinta, una dalla i diversos instruments fets també de fusta són algunes de les troballes que s'han fet aquest estiu a les excavacions de la zona de la Draga. Les troballes, que tenen prop de 7.000 anys d'antiguitat, han fet d'aquest jaciment el més important de la Mediterrània del neolític més antic, segons va explicar un dels directors, Josep Tarrús, director també del Museu Arqueològic de Banyoles.

Aquesta ha estat la primera vegada que s'han trobat eines i instruments fabricats de fusta en el neolític inferior, quan el més normal a la zona Mediterrània era que gairebé tot hagués estat fet amb altres materials com ossos o sílex.

Xavier Nieto, director del Centre d'Arqueologia Aquàtica del Museu d'Arqueologia de Catalunya, considera que les troballes d'aquest estiu modifiquen substancialment la idea que hi havia sobre la vida a la zona del Pla de l'Estany fa 7.000 anys. Elements decoratius, eines i instruments fets de fusta en aquesta època com els que s'han trobat fan variar substancialment la visió que hi havia del neolític a la zona de la Mediterrània, va dir.

Les recerques, però, continuaran i s'esperen noves sorpreses pel fet que hi ha gairebé la certesa que s'han descobert les restes d'un altre habitatge del neolític inferior a la zona on des de fa anys s'estan duent a terme aquestes excavacions.

Publicada al "El Punt Diari" el dia 4 d'octubre de 2003

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)