Troben a la Draga travertís que servien de base a les cabanes

Vist: 2370
Arqueòlegs treballant el mes de juny de 2018 a la Draga - Banyoles. Foto: El Punt Avui
Arqueòlegs treballant el mes de juny de 2018 a la Draga - Banyoles. Foto: El Punt Avui

Els arqueòlegs han pogut documentar al jaciment neolític de la Draga, de Banyoles, pedres de travertí que servien de base a les construccions de fusta del poblat.

Es considera que, amb aquestes troballes, es pot afirmar que la construcció de paviments fou una pràctica habitual en aquest assentament per anivellar el terreny i per aïllar les cabanes de la humitat i el fang del sòl. Les excavacions d’aquest any, realitzades el mes de juny, s’han centrat en la part més elevada del recinte, on les restes havien quedat per sobre del nivell freàtic. De restes orgàniques no se n’han localitzat.

 

En aquesta campanya han participat una cinquantena de persones de diferents institucions. El jaciment de la Draga forma part del campus d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on els estudiants del grau d’arqueologia d’aquesta universitat fan les seves pràctiques de camp. A més, les excavacions han tingut la participació d’estudiants de batxillerat a través del programa ARGO de la UAB, estudiants de màster i doctorat de la UAB i de màster de la Universitat de Cadis.

Publicada al diari "El PuntAvui", 10 de juliol de 2018 - Ramon Estéban - Banyoles 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)