La futura ruta ibèrica catalana girarà entorn del jaciment d´Ullastret.

Vist: 4764

Pretén vincular-lo amb altres com el de Castell, Sant Sebastià o Lloret.

Patrimoni impulsarà Ullastret com el jaciment sobre el qual girarà la futura ruta ibèrica catalana i pretén vincular-lo amb altres com el de Castell, Sant Sebastià o Lloret. Així ho va fer saber ahir el director general de Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, després d´haver rebut el document de refundació dels Museus d´Arqueologia (MAC) i d´Història de Catalunya (MHC).

Aquest departament ha engegat diverses reunions al territori per establir les bases de la que serà la nova etapa dels dos equipaments, segons han confirmat la direcció general de Patrimoni Cultural i els Serveis Territorials de Cultura a Girona.

En la línia d´estructurar el territori com a referent essencial de les actuacions del centre, el director va puntualitzar que a la demarcació de Girona «el MAC té un seguit de seus, des d´Empúries fins a la ciutat ibèrica d´Ullastret passant pel Centre d'Arqueologia Subaquàtica». Tot i aquesta representació, Tarrats va indicar que cal que estigui més representada «a la voluntat política del museu».

Així, s´impulsaran les col·laboracions amb museus comarcals -com el de Banyoles- o altres jaciments que conformin una realitat històrica important «que tot i que depenguin d´una altra institució, han de conformar un mapa de compromís territorial», va especificar Tarrats.

Publicada al "Diari de Girona" el 19 d'octubre de 2004

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)