Entre els dies 17 i 18 de març es celebrarà un Workshop dedicat específicament al jaciment arqueopaleontològic del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella (Girona),
organitzat per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social amb el suport de l’ajuntament de Caldes de Malavella. En aquesta reunió de treball, que es desenvoluparà a l’Hotel Balneari Vichy Catalán, hi assistiran tots els investigadors involucrats amb aquest projecte de recerca, procedents d’universitats i centres de recerca tant nacionals com internacionals.
En total són 22 investigadors provinents de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, l’IPHES, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Burgos, la Universitat de Granada, el Museu de Ciències Naturals de Madrid, l’Instituto Geológico Minero de España, Universitat de Montpellier, el Centro Nacional de Investigaciones Científicas i Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC) de Barcelona.
L’objectiu d’aquest workshop és posar en comú totes les dades científiques de què es disposa a dia d’avui d’aquest jaciment i plantejar les línies de recerca per als propers anys.
Des que l’any 2003 es va iniciar la recerca en aquest indret de la comarca de la Selva, s´ha posat al descobert un autèntic tresor per a la palentologia internacional, essent un dels millors jaciments paleontològics de l’àrea mediterrania per entendre com era el clima i el paisatge ens els darrers 3,5 milions d’anys.
Durant les diferents sessions, els responsables de cada una de les línies de recerca exposaran les dades disponibles a dia d’avui i plantejaran l’estratègia a seguir per als propers anys, per tal de garantir l’impacte internacional de la recerca en aquest jaciment.
Activitat de divulgació
Paral.lelament a la Reunió de Treball, el proper divendres 18 de març a les 20:00h es durà a terme una xerrada-col.loqui en el local social “El Casino” de Caldes de Malavella on aquell que estigui interessat podrà establir una conversa directa amb alguns dels participants a la reunió. També serà una bona oportunitat per conèixer de prop alguns dels fòssils originals de 3,5 milions d’anys, recentment restaurats.
Informació facilitada per la direcció del projecte
© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)