Acord pel castell de Cervià de Ter

El PuntAvui
Vist: 5374

El castell de Cervià de TerL'Ajuntament i Abertis signen un conveni per finançar-ne conjuntament la consolidació i la investigació.

L'alcaldessa de Cervià de Ter, Roser Estanyol, i el director de la xarxa AP-7/ AP-2 d'Abertis Autopistas, Miquel Camacho, van signar ahir finalment el conveni pel reivindicat finançament del “projecte d'investigació, consolidació i posada en valor del Castell de Cervià de Ter amb càrrec a l'1% cultural de les obres d'ampliació del tercer carril de l'AP-7”.
Abertis hi aportarà 321.116 euros. Les obres, que tenen un pressupost total de 430.000 euros i en les quals hi col·laboren el mateix Ajuntament i la Diputació de Girona, es posaran a licitació a finals del mes d'abril. L'alcaldessa, Roser Estanyol, va agrair a Abertis Autopistas la seva implicació en aquesta actuació i va anunciar que les obres s'inauguraran a finals d'any. També va subratllar que “aquest projecte ha unit tot el poble”.
Per la seva banda, Miquel Camacho, director de la xarxa AP7/ AP2 d'Abertis, va destacar: “Creiem en la recuperació del patrimoni, des del punt de vista de la consciència de tenir la possibilitat que aquest 1% cultural no se'n vagi fora del nostre entorn.”
A l'acte també hi van assistir el gerent del tram la Jonquera-Barcelona, Marc Padrós, i el tresorer de l'Associació d'Amics de Cervià Antic, Joaquim Solés.
El castell de Cervià de Ter compagina les restes arqueològiques d'un castell medieval amb altres elements patrimonials de la mateixa època, amb un important i valuós arxiu de documents procedents de l'antic priorat de Santa Maria de Cervià. Aquests documents permeten resseguir el procés de constitució del castell com a centre de poder.

Publicada al diari "El PuntAvui", 31 de març de 2015 - Joan Trillas - Cervià de Ter 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)