Sebastià Villalón Barragán
(Figueres, 1975) es va llicenciar en Història a la Universitat de Girona el 2000. La seva primera feina com a historiador va ser aquell mateix any a la Càtedra d'Estudis Marítims de Palamós. El 2001 i 2002 va guanyar la beca que atorga el Ministeri de Cultura del Govern d'Andorra amb l'objectiu de promocionar els estudis històrics. Fruït d'aquests dos anys de recerca, el 2004 va llegir el seu treball de recerca del Doctorat d'Història de la UdG titulat "Evolució i estructura de la propietat a Andorra (1850-1914). El cas d'Escaldes-Engordany", amb el qual va obtenir el seu Certificat de Suficiència Investigadora.
El 2003 va aconseguir una beca FPI, atorgada pel Ministeri de Ciència i Tecnologia, per portar a terme la seva tesi doctoral sobre el crèdit hipotecari català en l'etapa final de l'Antic Règim. Producte de la seva investigació sobre aquest àmbit, són les seves ponències "La geografia del crèdit. Fluxos monetaris i informació en l'etapa final de l'Antic Règim" i "Quin mercat del diner? Rigideses i escletxes del sistema hipotecari català (segles XVIII-XIX)", presentades al seminaris organitzats per la UdG la "Cartografia digital per a historiadors" (novembre del 2007) i "Terres, treball, diner" (XX Seminari d'Història Econòmica i Social; març del 2008), respectivament. L'any 2008 va començar a coordinar i dirigir, juntament amb la professora Rosa Congost, el projecte Explora i el projecte Parròquies.
Línies de recerca:
El crèdit hipotecari català en l'etapa final de l'Antic Règim; Continuïtats i transformacions en la regió de Girona i Barcelona entre 1768 i 1828.
Informació extreta del web de la UdG
© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)