Llorenç Ferrer Alòs
(Navarcles, 1957) és professor del Departament d'Història contemporània de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres i articles sobre història agrària de Catalunya (especialment en el camp de la viticultura) i sobre la industrialització cotonera, entre els quals figuren Pagesos, rabassaires i industrials a la Catalunya Central (segles XVIII i XIX) (1987); Els orígens de la industrialització a la Catalunya Central (1986), i juntament amb Carme Álvarez i Carme Santmartí, Vinya, fil·loxera, propietat i demografia a la Catalunya Central (1992).
En els darrers anys s'ha especialitzat en el tema de la família i el sistema hereditari a Catalunya en la línia de descobrir la lògica i les contradiccions de les pràctiques familiars. Sobre aquest tema, l'any 1994 va coordinar amb Santi Ponce el llibre Família i canvi social a Catalunya (segles XIX-XX), i l'any 1997, juntament amb Francisco Chacón (ed.), Familia, casa y trabajo. Historia de la familia. Una nueva perspectiva sobre la sociedad europea. Darrerament ha publicat també els llibres La vida rural a Catalunya (2002) i Masies de Catalunya (2003).
Línies de recerca:
Història agrària de Catalunya; Microhistòria; Història de la família i de la reproducció social; Industrialització i protoindustrialització.
Informació extreta del web de la Universitat de Girona
© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)