Bibliografia

Congost i Colomer, Rosa

Vist: 1655

Rosa CongostRosa Congost Colomer

Es va doctorar en Història el 1988 i és catedràtica d'Història Econòmica de la Universitat de Girona des de 1995. És autora de nombrosos treballs entorn de la propietat de la terra i les relacions socials agràries a Catalunya. En els darrers anys ha potenciat l'enfocament d'història comparada. Ha publicat algunes monografies i articles en revistes acadèmiques i ha editat i coordinat algunes obres col•lectives relatives a projectes de recerca, dirigits per ella, realitzats en el Centre de Recerca d'Història Rural (Institut de Recerca Històrica) de la Universitat de Girona.

També va anotar i preparar l'edició del llibre de Pierre Vilar Pensar Històricament. Reflexions i records i és una de les impulsores (amb Arón Cohen i Pablo Luna) de l'Atelier Pierre Vilar. Actualment és investigadora responsable del Grup d'Història de les Societats Rurals (reconegut per la Generalitat de Catalunya) de la UdG, codirectora de la revista Estudis d'Història Agrària, secretària de la Sociedad Española de Historia Agraria i Vice-Chair de l'Acció COST A35 Program for Study of European Rural Societies, finançat per la Unió Europea, en què hi participen més de 20 països europeus.

És directora del Màster d'Iniciació a la Recerca en Humanitats i Investigadora Principal del Grup d'Història de les Societats Rurals (reconegut per la Generalitat de Catalunya)

Informació extreta de la UdG

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)