Pablo Abella Villar
És llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. En l'actualitat és becari predoctoral FI al Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat de Girona, on porta a terme una tesi doctoral dirigida pel doctor Gerardo Boto titulada de forma provisional: Patronatge regi castellà i vida monàstica femenina: morfogènesi i organització funcional del monestir de Santa Maria la Real de les Vagues de Burgos (ca. 1187-1350).
L'any 2012 ha realitzat una estada de recerca a París, adscrit al GAHOM (Groupe d'Anthropologie de l'Occident Médiéval, EHESS).
És investigador en els projectes d'investigació I + D + I:
Organització funcional dels espais eclesiàstics en les seus episcopals de la Catalunya Vella (I): Seu d'Urgell, Elna, Girona i Vic (s. IX-XII). Anàlisi tecnològics i documentals de l'arquitectura i els programes visuals. (HAR2009-13211 / ARTE). Mº de Ciència i Innovació (2010-2012). (IP. G. Boto)
Catedrals romàniques a la província eclesiàstica tarragonina (segles XI-XIII): programes visuals, litúrgia i arquitectura a Tarragona, Roda d'Isàvena, Osca, Saragossa i Pamplona. (HAR2012-32763). Ministeri d'Economia i Competitivitat (2013-2015). (IP. G. Boto)
Membre del projecte d'investigació: Els panteons reials a la Catalunya Nova: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. Entitat finançadora: Banco Santander - Universitat Rovira i Virgili. (01/07 / 2012-31 / 12/2013). IP: Marta Serrano Coll
PERFIL INVESTIGADOR
Les seves investigacions se centren bàsicament en camps com ara l'organització funcional dels espais sagrats medievals, l'arquitectura cistercenca medieval de la península Ibèrica, l'arribada de les solucions pròpies de l'arquitectura gòtica als regnes de Castella i de Lleó i el patronatge regi i la memòria dinàstica de les monarquies medievals dels regnes ibèrics.
Ha publicat articles en revistes científiques, llibres miscel·lanis i catàlegs d'exposició.
D'altra banda, forma part del consell editorial de la revista Porticvm. Revista d'estudis medievals.
Informació extreta de Templa - Taller d'Estudis Medievals
© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)