Les excavacions a la vil·la de Vilauba se centren en la part no residencial

Vist: 4200

Excavacions a Vilauba - Foto el PuntAvuiLa recerca s'està fent a la zona tapada per la carretera construïda el 1932, que va posar la vil·la al descobert.

Un equip d'arqueòlegs acabarà dilluns una campanya d'excavacions a la vil·la romana de Vilauba que ha tingut una durada de tres setmanes. Aquest cop, la recerca no ha donat uns fruits espectaculars, però sí prou materials i dades que, un cop estudiats, aportaran informacions interessants sobre aquest assentament agrícola, segons opinen els tècnics que hi treballen. Les excavacions, a càrrec de cinc arqueòlegs, s'han centrat en una franja corresponent a la zona de les termes i espais de treball, en concret, en una àrea que fins al 2013 havia restat oculta sota la carretera de Pujarnol, construïda el 1932. Precisament aquelles obres van permetre descobrir el jaciment, considerat dels més importants del país quant a explotacions rurals d'època romana.

Un dels arqueòlegs que hi està treballant, Joan Frigola, va explicar ahir que han excavat uns dipòsits que ja s'havien buidat el 1932, així com una canalització de la part nord de les termes i en uns forns rudimentaris que es deurien fer servir per a reparar les eines. La localització de ceràmica i monedes a vora de la canal indicaria que va estar en servei al segle IV, va indicar Frigola.

Publicada al diari "El PuntAvui", 31 d'octubre de 2015 - Ramon Estéban - Camós 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)