Aquest jaciment es troba situat a uns 100 m. de can Llandric, en el vessant meridional d'un suau turonet, al nord-oest de la vila, aproximadament a un quilòmetre de distància. Anomenat també camp de Can Ring.
Es tracta d'una vil·la romana datada entre els segles II aC fins al III dC. S'hi trobaren una sèrie de cambres rectangulars. N'hi ha amb paviments amb opus signinum i d'altres d'opus testaceum. Van aparèixer alguns fragments de pintura mural. S'hi detecten diverses adaptacions en el disseny i reconstruccions.
Va ser descobert per Martirià Costa i l'any 1960 Marta Corominas hi realitzà treballs arqueològics.
S'hi ha recollit ceràmica indígena feta a mà, comuna oxidada a torn, reduïda emporitana, d'engalba blanca, parets i fines baix republicana, campaniana A, africana de cuina, T.S. sud-gàl·lica llisa i decorada, T.S. hispànica, T.S. africana (clara) A, morter, dolia, tegulae i quatre pesos de teler. Monedes, un denari folrat datat entre el 92 i el 82 aC, un mig bronze de Galva dels anys 68-69 dC i un denari d'argent de Septimi Sever encunyat vers 203 dC. Objectes de ferro, tretze claus, una espàtula, un ganivet i una xarnera, així com alguna peça de bronze.
Biografia: M. Corominas 1960; J.M. Corominas i J. Marquès 1976; J.M. Nolla i F.J. Nieto 1978; G. Alcalde i d'altres 1981; J. M.Nolla i J. Casas 1984.
Informació extreta de Les Comarques Gironines, del Paleolític als Visigots. Catàleg de Jaciments, de Pere Cantón i Playà.
© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)