Nova troballa a la necròpolis de Vilanera

Vist: 290
Procés d'excavació d'una tomba a Vilanera. Foto: El Punt Avui
Procés d'excavació d'una tomba a Vilanera. Foto: El Punt Avui

La darrera campanya d’excavació a Vilanera de l’Escala ha acabat amb troballes “rellevants”. S’ha localitzat per primera vegada una tomba d’època romana del segle II aC i s’ha excavat noves tombes de la necròpolis d’incineració del bronze final i la primera edat del ferro.

D’aquesta manera, durant l’excavació es va trobar una tomba amb un conjunt funerari format per un nombre elevat de vasos ceràmics i també es va poder localitzar en una altra peces d’origen fenici arribades a través de comerç en el segle VII aC.

En paral·lel, dins l’espai de la mateixa fossa també van trobar una altra tomba, d’incineració i probablement infantil, que correspon a un moment històric força recent: del segle II aC. És la primera vegada que a la necròpolis de Vilanera es troben evidències funeràries d’aquest període, ben conegut, per altra banda, al turó proper de les Corts.

La campanya arqueològica, duta a terme al desembre i gener, ha estat impulsada per l’Ajuntament de l’Escala i disposa d’una subvenció del Servei del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic del Departament de Cultura. Aquesta subvenció dona continuïtat als treballs que es duen a terme en aquest jaciment des de l’any 2016.

Publicada al diari "El PuntAvui", 3 de febrer de 2023 - Redacció el Punt - L'Escala

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)