Més a prop d'Emporion

Vist: 5376

30 estudiants completen la 64a edició del Curs d'Arqueologia d'Empúries.

El 64è Curs d'Arqueologia d'Empúries va finalitzar ahir amb un balanç més que positiu, ja que els estudiants arqueòlegs s'apropen cada cop més al nivell fundacional d'Emporion. Xavier Aquilué, director del curs i del Museu Arqueològic de Catalunya Empúries, es va mostrar ahir més que satisfet, tant per com havia transcorregut el curs com per les troballes fetes durant les pràctiques. “Un any més el curs ha resultat ser una oportunitat única per als estudiants, que enguany han posat al descobert estructures d'edificis i carrers de la ciutat grega clàssica del segle V”, va dir.
I és que les excavacions arqueològiques d'aquesta 64a edició no han fet més que continuar amb el projecte endegat l'any 2005 per estudiar un sector de la ciutat grega d'Emporion, ocupat des del segle II aC per l'edifici de l'estoa, un edifici comercial ubicat a l'àgora. Aquestes darreres intervencions són molt importants per a Aquilué “perquè permeten estudiar la trama urbana de la ciutat abans de la construcció de l'estoa”. Així mateix, les excavacions han permès descobrir un braçalet grec del segle V aC al qual s'atribuïen propietats curatives. L'amulet, de pedra negra polida, era circular i està decorat amb diferents incisions.
Les urbs gregues
L'eix temàtic del curs ha estat la fundació i planificació urbana de les ciutats gregues. A més de les pràctiques arqueològiques, s'han realitzat una sèrie de conferències relacionades amb el tema, a més d'una sèrie de visites a jaciments i museus arqueològics, tant d'aquí com de la Provença.

LA XIFRA
64 són les edicions del Curs d'Arqueologia d'Empúries.
Aquest curs internacional és el més veterà d'Europa i un dels més prestigiosos .

Notícia publicada al diari "El Punt", 24/07/09 02:00 - Empúries - JORDI CAMPS I LINELL

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)