Descobreixen a Besalú un paviment medieval al portal dels Horts.

Vist: 3723

Els arqueòlegs consideren que podria ser del segle XI.

Els arqueòlegs han localitzat un paviment medieval a Besalú, al carrer de la Font. El paviment és a tocar el portal dels Horts i és anterior al segle XIV. Segons l'arqueòloga María José Lloveras i Jordi Sagrera, que porten les investigacions, probablement correspon al segle XI.

La troballa feta a Besalú és un paviment medieval i es va descobrir fa una setmana, arran de les obres al carrer de la Font per fer-hi passar serveis. La recerca s'havia iniciat el 25 d'octubre. Els investigadors van trobar les restes del paviment, però també restes de ceràmica a tocar de cal Campaner, que sembla que serien del segle XI, tot i que encara falta confirmar-ne la data. El paviment queda per sota de l'actual i també per sota del portal del segle XIV, actualment conegut com el portal dels Horts, un dels accessos a la vila comtal, que antigament havia tingut una porta semblant a la del conegut pont romànic. De fet, encara es conserva el forat per on passava la porta. Segons l'alcalde, Lluís Guinó, aquest paviment descobert es conservarà, i estarà a la vista un cop s'hagin fet passar els diversos serveis.

RECERCA A LA SINAGOGA

Paral·lelament a aquesta descoberta, les investigacions arqueològiques a Besalú també continuen a la zona de la sinagoga. Tal com va explicar Guinó, ben aviat es començaran les prospeccions en uns patis adjacents a la sinagoga, per la banda dreta.

Els científics creuen que s'hi trobaran fonaments de cases i restes dels carrers que baixaven cap al riu.

Publicada al diari "El Punt", 14 de novembre de 2006 - RAMON ESTÉBAN - Besalú

© Portal Gironí­ d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)