Cobreixen la cisterna descoberta a Palamós

Vist: 2924

L'Ajuntament de Palamós ho fa tant per protegir-la com per seguretat.

L'Ajuntament de Palamós té decidit reomplir un altre cop la gran cisterna descoberta al sector de les Pites, a la part alta de la vila, i tapar-la. “Queda preservada, protegida i situada”, va recordar la regidora de Cultura, Gràcia Artigas, que també va justificar la mesura de tornar a cobrir-la per evitar el perill d'esfondrament per la pressió del terreny a les seves parets.

D'una banda, la regidora va exposar que no estava clar si el descobriment estava relacionat amb l'antic convent dels Agustins o la fortificació militar.

El que està clar és que s'ha trobat durant les obres de col·locació de la portalada de l'església de l'antic convent. I, d'altra banda, la seva troballa ha coincidit amb la descoberta d'un tram de baluard a poc menys d'un centenar de metres.

Respecte al baluard, descobert en una finca on es vol fer un bloc de pisos amb pàrquing subterrani, la regidora va manifestar la seva intenció de preservar-lo, però cal esperar què decideix la comissió de Patrimoni de Cultura de la Generalitat. “El nostre interès és conservar-ho, però urbanísticament hi ha diverses alternatives per fer-ho”, va dir Artigas. Una possibilitat, com ja es va fer amb la descoberta d'un altre tram del baluard en una finca de la plaça dels Arbres va ser de mantenir-ho a la planta d'aparcament subterrani, amb la conseqüent pèrdua d'algunes places. “El fet de preservar no ha d'impedir el fet de mirar endavant, cap al futur”, va sentenciar la regidora.

Publicada al diari "El PuntAvui", 2 de novembre de 2010 - Albert Vilar - Palamós 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)