Acord per activar el castell de Sant Ferran

Vist: 3753

Castell de Sant Ferran - FigueresUn nou conveni permetrà avançar en la investigació històrica i la conservació de la fortalesa de Sant Ferran de Figueres.

El Departament de Cultura i el Consorci del Castell de Sant Ferran de Figueres van signar ahir al matí un acord per treballar conjuntament en la investigació històrica i arqueològica, la conservació i la preservació de la fortalesa, així com en la transferència i difusió del seu coneixement especialment potenciant el castell com a espai per a la realització d'esdeveniments científics i de divulgació. Entre les accions previstes hi ha determinar zones que puguin ser objecte d'intervencions arqueològiques.

El castell de Sant Ferran és un element patrimonial de primer ordre, el monument de majors dimensions de Catalunya i la fortalesa més gran del segle XVIII amb baluards d'Europa. En el seu temps, tenia una capacitat per a 6.000 homes i ocupa una superfície de més de 32.000 m². Un dels aspectes més rellevants de la construcció són les cisternes situades sota el pati d'armes, on caben 10 milions de litres d'aigua.El Departament de Cultura i el Consorci del Castell de Sant Ferran de Figueres van signar ahir al matí un acord per treballar conjuntament en la investigació històrica i arqueològica, la conservació i la preservació de la fortalesa, així com en la transferència i difusió del seu coneixement especialment potenciant el castell com a espai per a la realització d'esdeveniments científics i de divulgació. Entre les accions previstes hi ha determinar zones que puguin ser objecte d'intervencions arqueològiques.

Publicada al diari "El PuntAvui", 10 d'abril de 2016 - Redacció - Figueres 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)