Bibliografia

Antic hospital de Santa Caterina

Vist: 4525

Antic hospital de Santa CaterinaAntic Hospital de Santa Caterina
350 anys d'esperit de servei

Autors: Rosa Maria Gil Tort, Enric Mirambell Belloc, Isabel Juan Casademont, Carles Vela Aulesa, David Iglésias Franch, Natàlia Navarro i Sastre, Laura Tàrrega i Tàrrega, Joaquim Nadal i Farreras

Editors: Diputació de Girona

Pàgines: 221

ISBN: 9788415808428

Nota contraportada:

L'Hospital de Santa Caterina és una institució centenària, que té els seus orígens a principis del segle XIII, en un edifici situat dins del recinte emmurallat de la ciutat, a tocar de l'actual plaça del Lleó. A mitjan segle XVII es va fer necessari per raons defensives enderrocar el vell Hospital i traslladar-lo intramurs. Durant més de tres-cents anys, des del 1666 fins l'any 2004, la institució hospitalària va perviure en aquest nou edifici de façana austera i gran monumentalitat, atenent els gironins i gironines en moments crucials de vida i de mort, fins a esdevenir el gran centre assistencial i sanitari de referència a la ciutat i comarques. Avui la institució sanitària continua vigent, amb la inauguració l'any 2004, del nou Hospital de Santa Caterina a Salt, al Parc Hospitalari Martí i Julià. L'antic hospital, després d'un llarg procés de rehabilitació arquitectònica, acull ara la seu del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Santa Caterina té una memòria històrica feta de vivències, emocions i records propis d'un edifici assistencial. Tres-cents anys després de la data de col·locació de la primera pedra de l'edifici, el 16 de maig de 1666, aquest llibre vol commemorar l'esperit de servei de la institució i recordar un passat i una història en què els valors assistencials i cívics han estat fonamentals i encara avui en constitueixen l'essència.

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)