Bibliografia

Soler i Viñolas, Manel

Vist: 1519

Manel Soler i Viñolas, Sant Joan les Fonts, 1946. Col·labora amb Amics de l'Alta Garrotxa des del seu naixement l'any 1972 fins la constitució oficial com a entitat l'any 1976, essent membre de la junta fins el 2000. Membre fundador del Club Poliesportiu Santjoanenc el 1970, membre fundador de l'Escola Municipal de Belles Arts i membre del Patronat des de la seva constitució l'any 1978, Fundador de l'entitat Amics de Sant Joan les Fonts el 1980, essent-ne President durant els últims 30 anys. Formà part del grup d'excursionistes que decidiren separar-se del C.E.C. i fundar el Centre Excursionista d'Olot el 1970. Membre fundador de l'Associació del Patrimoni l'any 2012.

Participa activament en les juntes de direcció de Amics de Besalú i el seu Comtat des de l'any 1980, el Patronat d'Estudis d'Olot i Comarca i l'Associació de Plomistes des de l'any 1980.

Col·labora amb Radio Sant Joan on dirigeix i presenta el programa "La tertúlia de l'escudella concentrada·, amb entrevistes, història, tradicions i costums.

Ha publicat Recopilació de dades històriques de Sant Joan les Fonts, maig 1980; Sant Joan Avui, 1981; El monestir de Sant Joan les Fonts, 1990. Ha fet col·laboracions amb diferents publicacions d'Amics de l'Alta Garrotxa. Ha realitzat la recopilació i compaginació de l'obra completa de Francesc Caula i Vega amb cinc volums, tres opuscles i dos llibres, un inèdit i un altre facsímil. Ha publicat fiferents treballs a la revista El Soroll de les Fonts. És coautor dels llibres Les 256 fonts de Sant Joan les Fonts i Patrimoni volcànic i geològic de Sant Joan les Fonts, d'Editorial Oliveras.

Ha realitzat la presentació de la còpia de la talla de la Creu amb Majestat del monestir de Sant Esteve a Sant Joan les Fonts.

Informació extreta del llibre "Notes històriques dels masos i molins de la Vall de Bianya"

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)