Bibliografia

Sureda i Jubany, Marc

Vist: 1681

Marc SuredaMarc Sureda i Jubany

(llicenciat en Història, 1998; doctor per la Universitat de Girona, 2008) és conservador al Museu Episcopal de Vic des de 2008. Ha estat docent als estudis d'Història i de Turisme de la Universitat de Girona (2003-2008) i actualment imparteix docència al Màster en Turisme Cultural de la UdG i a la Facultat de Teologia de Catalunya.

També ha impartit docència a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona i ha treballat com a investigador a l'Institut del Patrimoni Cultural de la UdG (2004-2007). Ha coordinat els serveis culturals de la Catedral de Girona i l'inventari artístic de la Diòcesi de Girona (2004-2008).

Les seves investigacions s'ha centrat en l'estudi documental, arquitectònic i arqueològic d'espais litúrgics medievals catalans i de la seva organització. Ha publicat estudis sobre diversos conjunts arqueològics i monumentals antics i medievals, història de l'Església i de la litúrgia, mobiliari litúrgic i història de la museografia.

És director científic de la revista Quaderns del Museu Episcopal de Vic i membre del comitè científic de la prestigiosa revista d'art medieval Cahiers de Saint-Michel-de-Cuxa.

És membre de la Societat Catalana d'Estudis Litúrgics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (secció històrico-arqueològica) i ha format part de comissions organitzadores de diversos col·loquis, simposis i miscel·lànies d'estudis.

Informació extreta de TEMPLA

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)