Bibliografia

Pons i Brun, Enriqueta

Vist: 1650

Enriqueta PonsEnriqueta Pons i Brun

Arqueòloga i conservadora del Museu d'Arqueologia de Catalunya–Girona, on treballava des de 1979, acaba de jubilar-se. Des de la redacció de la Tribuna, els companys del Servei d'Arqueologia i Paleontologia volem retre homenatge a tota una vida dedicada a l'arqueologia i als seus valors personals i professionals, i desitjar-li el millor en aquesta nova etapa que comença.

Gironina de naixement, Enriqueta es va llicenciar amb grau en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona en 1974, data en que començà a treballar al Servei Tècnic d'Investigacions Arqueològiques, Conservació i Catalogació de Monuments de la Diputació de Girona. En 1982 va presentar la seva Tesi Doctoral "Les agrupacions culturals de l'Empordà i del seu entorn adjacent en el periode de transformació de l'edat del Bronze a l'edat del Ferro".

La seva principal activitat com a arqueòloga s'ha centrat en el treball de camp d'excavació i en la publicació científica i la divulgació dels resultats obtinguts. Ha dirigit o codirigit les excavacions de La Fonollera (Torroella de Montgrí, 1975-1986), de Puig de Castellet (Lloret de Mar, 1975-1986), necròpolis del Pi de la Lliura (Vidreres, 1999-2007) i Mas Castellar (Pontós, des de 1999) a més d'altres, entre les quals Camallera, Can Fornaca (Riudarenes), Puig Alt (Roses), la Verna (Espolla), ermita de Farners (Santa Coloma de Farners).

Enriqueta és membre del consell de redacció, on diversos anys ha estat cap de redacció, de la revista Cypsela i del consell de redacció de Documents d'Archéologie Meridionale (Lattes), de l'Association Française pour l'Étude de l'Âge du Fer (AFEAF), del Deutsches Archäologisches Institut (Institut Arqueològic Alemany), i és també investigadora associada al centre de recerca de Lattes (Hérault, França).

Informació extreta de Tribuna d'Arqueologia

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)