Bibliografia

Garcia i Garriga, Joan

Vist: 1399

Joan Garcia Garriga

(Olot, 1977). És arqueòleg del quaternari, investigador de recerca avançada i professor. És especialista en les primeres colonitzacions humanes d'Europa i en la tecnología lítica del Plistocè inferior i mitjà. Ha estat director de projecte i investigador del CTTI de la fundació URV.

Actualment és investigador i director de projecte de l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social, docent d'ensenyament secundari i de la Universitat Oberta de Catalunya. És també investigador col·laborador i membre de l'Àrea de Prehistòria de la URV, equip d'investigació d'Atapuerca (premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, 1997) i de la New York Academy of Sciences (NYAS). És Doctor en Prehistòria (Università degli Studi di Ferrara, Itàlia, 2005) i Doctor en Geografia i Història (URV, 2005). La seva tesi doctoral i trajectòria científica li va merèixer el reconeixement acadèmic d'aquesta universitat, que li va atorgar el Premi Extraordinari de Doctorat (2004-2005) i la Menció Honorífica Acadèmica de Doctor Europeu (2005-2006). Es va llicenciar en història a la Universitat de Girona (1999). A la URV va obtenir la llicenciatura en grau (2000-2001) i va llegir la Tesi de Llicenciatura (2000-2001). És Graduat Superior en arqueologia del Plistocè (URV, 2000-2001). Va cursar el doctorat en el Muséum National d'Histoire Naturelle i Institut de Paléontologie Humaine de Paris (2001-2002), on va obtenir el DEA. A la URV va cursar un nou doctorat (2002-2003) i també va obtenir el DEA (2004-2005)

És autor de més de quaranta publicacions, la majoria en revistes cintífiques d'impacte internacionals i nacionals. És autor de dos capítols de llibres i tres monografies. Ha dirigit tres projectes d'investigació sobre el Paleolític inferior del nord-est català (Generalitat de Catalunya) i un altre projecte internacional a Geòrgia sobre el Paleolític mitjà i superior (Ministeri d'Educació i Ciència). A més ha col·laborat en molts altres projectes de prestigi i dirigit nombroses excavacions arqueològiques a Catalunya i Geòrgia. Des del 2005, dirigeix juntament amb el Dr. Kenneth Martínez, l'empresa d'anàlisis i excavacions arqueològiques Arqueoline S.L. i un nou projecte en el jaciment de Vallparadís, Terrassa, que s'ha revelat com un dels més importants del Plistocè inferior europeu.

Informació extreta de la coberta del llibre "El Paleolític inferior a Catalunya i al Rosselló"

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)