Arxius

Girona rep 5.000 documents del fons de la família Burgués

Vist: 3464

L'Ajuntament de Girona ha rebut recentment el fons documental de la família Burgués, que consta aproximadament d'uns 5.000 documents en paper (documents solts o plecs i rotlles), escrits en llatí, català i castellà.

La seva cronologia va des del segle XVI fins al primer terç del segle XX, tot i que hi predomina la documentació generada entre la segona meitat del segle XVIII i la primera XIX.

Entre la documentació de caràcter personal destaca la correspondència i alguns receptaris i cançoners, així com documents personals de Narcís Burgués Coromines (segle XVIII). Entre la documentació constitutiva del patrimoni destaquen els capítols matrimonials, però també els plets que va generar la transmissió de propietats. La documentació de tipus econòmic és la més voluminosa i inclou des de la correspondència amb el majordom del mas Coromines fins a llibres de comptes i altres llevadors.

Dilluns va tenir lloc l'acte de donació, a càrrec de Rosa Puigarnau Ubach, donant del fons. Hi van assistir en representació de l'Ajuntament el vicealcalde, Eduard Berloso i el cap de l'Arxiu de Girona, Joan Boadas.

Publicada al diari "El PuntAvui", 14 de desembre de 2016 - Redacció el PuntAvui - Girona 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)