Es troba situat a la ribera esquerra del riu Fluvià, sobre un dipòsit fluvial que actualment són camps de conreu, en el veïnat de Vilajoan.
És una estació a l'aire lliure del paleolític inferior, descoberta per Eudald Carbonell i S. Serra a l'any 1979, que hi varen recollir diversos materials al mateix any.
El material trobat són 19 peces, 16 de les quals són instruments i fetes en un 84% amb material de quars. Dintre dels còdols tallats, que representen un 50% del material, hi han diferents rodaments. Un chopping-tool és d'orígen fluvial, el que indica que la seva procedència és d'un lloc diferent, d'altres tenen un aspecte molt homogeni i semblen productes d'un mateix temps.
En el grup de fragments i esclats s'observa una gran quantitat d'instruments petits que es podrien incloure en el grup d'utilització domèstica.
Les tècniques de talla més representades s'on la bifacial, unifacial i centrípeta, característiques tecnològiques que es donen en les indústries de còdols tallats del Ter i el Rosselló.
Es troba bibliografia de J. Canal i E. Carbonell, any 1989.
Informació extreta de:
Llibre "Les Comarques Gironines, Del Paleolític als Visigots. Catàleg de Jaciments" de Pere Cantón i Playà
© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)