Un llibre recull els masos de Camprodon

Vist: 613
Masos i Molins de Camprodon
Masos i Molins de Camprodon

Un llibre recull els masos de Camprodon. A la publicació, que inclou també molins, s’hi referencien unes 220 construccions.

Amb l’objectiu de guardar per a la història aquest patrimoni, l’ Ajuntament de Camprodon es va proposar tenir una referència dels edificis rurals del seu actual terme. El resultat és Masos i molins de Camprodon, escrit per Joan Carreres, amb fotografies de Josep Batlle, Miquel Bertran i Siscu Carola, i editat entre el consistori i l’Editorial Oliveras. Hi surten unes 220 cases i molins –alguns, en ruïnes– dels quals s’ha tingut referència escrita en documents d’entre els anys 1940 i 1980, just abans que es produís l’èxode de molta gent de pagès cap a ciutat.

Per cada construcció, el lector troba una descripció, una fotografia, la localització i, sempre que és possible, una referència als seus habitants. Tota aquesta informació es presenta repartida per zones, cosa que permet constatar que els sectors de Rocabruna i Freixenet són on en consten més, amb un centenar entre tots dos.

Publicada al diari "El PuntAvui", 2 de febrer de 2022 - Ramon Estéban - Camprodon

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)