Mas Uix Devall

Vist: 3251

Arxiu patrimonial Cruïlles Peratallada. Catàleg general dels documents: C. 723. en el dors hi diu «Capbreu de Santa Coloma Nº 5»

1339, maig, 23

10 de les calendes de juny de 1339

Capbrevació feta per diferents particulars a favor de Berenguer de Farners, cavaller; Bernat Castanyer, pel mas Castanyer de la parròquia de Santa Coloma; Berenguer de (...), i la seva muller Alamanda, de la parròquia de Santa Maria de Vallors, per la meitat del mas Uix demont; Arnau d'Uix devall, de la parròquia de Santa Margarida de Vallors, per la meitat del mas Uix devall; Margarida, filla del difunt Guillem de Cansellis, de la parròquia de Santa Coloma de Farners, hereva i propietària del mas Cansellis; Pere de Bagís demont, de la parròquia de Sant Iscle de Sauleda, hereu i propietari del mas Bagís demont; Jaume Jalbertí de Farners, de la parròquia de Santa Coloma, hereu i propietari del mas Jalbertí; Brunissenda, esposa del difunt Miquel de Casas, de la parròquia de Santa Coloma de Farners, hereva i propietària del mas Casas; Bernat de Conill i la seva esposa Brunissenda, de la parròquia de Sant Martí de l'Esparra, propietaris del mas Conill; Pere Sabater de la cellera de Santa Coloma, per unes cases i horts que posseeix en dita cellera.

Escrivà: Berenguer Carboxí, notari del Castell de Farners

Informació extreta de:
Llibre "Els Farners: vassalls de senyors i senyors de pagesos," de Pere Gifre i Santi Soler, editat pel Centre d'Estudis Selvatans

© Portal Gironí­ d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat )