Mas l'Abadia

Vist: 4188

Mas de l'Abadia - AiguavivaEl mas està situat a prop de la riera de la Torre, en el camí entre la carretera de l'aeroport i la nacional II.

No es diposa de gaire documentació sobre l'orígen del mas. De l'Abadia només en tenim el nom. Hi ha un parell d'escuts que semblen indicar que aquella casa pertanyia a l'ordre dels Jerònims, però no sabem si havia fet de convent, si només era propietat dels religiosos o era un lloc per descansar els frares. En Lluís, el masover, recorda que un frare d'Olot, que passava a recollir menjar per al convent, feia sempre nit a l'Abadia i li va assegurar que havia estat propietat de l'ordre religiosa dels Jerònims.

A l'entrada de la casa s'hi veuen unes voltes de pedra, cobertes, que podrien haver conduït a una mena de claustre. Però tot això són suposicions. També en un lateral de la casa hi ha una porta tapiada, que podria haver estat l'entrada.

La casa és antiga, segurament del segle XVI, tot i que la primera data que veiem escrita en una llinda és la de 1875, moment en que es va restaurar i ampliar la masia.

La casa és de planta rectangular amb cossos afegits a la part posterior i destaca un porxo amb arc de mig punt amb totxo massís. Gairebé totes les llindes interiors de la casa són de pedra i també hi veiem els típics festejadors.

Informació extreta del llibre "Les Masies d'Aiguaviva

© Portal Gironí­ d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat )