La Medrana

Vist: 3314

La Medrana (Aiguaviva)Surt esmentat també com La Madrana

Fou la casa pairal de la famí­lia Vidal de la Medrana

La casa es troba al camí­ veïnal que s'agafa a ma esquerra just a la sortida del Perelló en direcció a Aiguaviva, després del rec de Can Gibert. Es la primera que es troba una vegada passat el lí­mit del municipi de Girona, a l'alçada de la del Mas el Temple que està a l'altre costat de l'Autopista.

A sobre d'una finestra s'hi pot llegir clarament la data de l'any 1757, i també a sobre d'una porta es veu una inscripció també del segle XVIII, però no es pot acabar de llegir be l'any, si be sembla del 175?

En aquella època vivien en Salvi Vidal de la Medrana Boet, mort a l'any 1769, casat amb Teresa Cantalozella Massanas (Veure arbre famí­lia Cantalozella d'Aiguaviva), el seu fill Joan Vidal de la Medrana Cantalozella, mort l'any 1770, casat amb Maria Prats Amer, i el seu net Antoni Vidal de la Medrana Prats, mort sembla el 1775, casat amb Maria Oliver del Hom Rabassa (veure arbre de la famí­lia Oliver del Hom de Sant Joan de Mollet). El pare de l'esmentat Salvi Vidal de la Medrana Boet, de nom Segimon, havia nascut al Mas del Temple d'Aiguaviva, d'on és la branca primària de la famí­lia.

Dades genealògiques facilitades per Xavier Bohigas.

© Portal Gironí­ d'Història i Genealogia (www.p ortalgironi.cat)

La Medrana (Aiguaviva) llinda2

LA Medrana (Aiguaviva) llinda1