Bibliografia

Noguera i Massa, Antoni

Vist: 1484

Antonio Noguera Massa

(Girona, 1921). Estudia les carreres de Medicina i Odontologia a les universitats de Barcelona, Valladolid i Madrid. Escriu el seu primer llibre Collsacabra (Editorial Selecta, 1963), amb el qual obté el premi Maspons i Camarasa de la Nit de Santa Llúcia del mateix any. Els noms de lloc de la Vall de Bas, inèdit, premi Eduard Brosa de l'Institud d'Estudis Catalans (1968).

Dos volums de La comarca d'Olot (Ed.Barcino, 1968-1972). La Vall de Bas, inèdit, premi Blasi i Vallespinosa de l'Institut d'Estudis Catalans (1969). El romànic comarcal (Olot, 1972). Les marededéus romàniques de les terres gironines (Artestudi, 1977). El Pantecràtor romànic de les terres gironines (Ed.Art Thor, 1986). El peregrinatge medieval al nord-est català (Fundació Pere DSimon,1994). El crist romànic de les terres de Girona (Fundació Fonytana d'Or, 2005). Obra  dispersa del romànic gironí (Amics de Besalú i el seu comtat,2005).

Conferenciant, col·laborador de revistes científiques i articulista. Treballa en l'estudi del Beat de Girona, en un Glossari de termes romànics i en l'estudi global de les Marededéus de tot Catalunya.

Informació extreta de la contraportada del llibre "Obra dispersa del romànic gironí"

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)