Bibliografia

Escandell i Proust, Isabel

Vist: 1570

Isabel Escandell ProustIsabel Escandell Proust

Historiadora de l' Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​és des de 1998 professora titular d'escola universitària a la Universitat de les Illes Balears .

De 1992 a 1994 va ser becària predoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona , i en el marc d'aquest programa de Formació del Professorat Universitari , va realitzar diverses estades de recerca a París , Roma i Londres .

És membre de l'equip d'investigació Estudis Culturals dependent de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona .

És investigadora en els projectes d'investigació I + D + I :

Organització funcional dels espais eclesiàstics en les seus episcopals de la Catalunya Vella ( I ) : Seu d' Urgell , Elna , Girona i Vic ( s. IX - XII ) . Anàlisi tecnològics i documentals de l'arquitectura i els programes visuals . ( HAR2009-13211 / ARTE ) . Mº de Ciència i Innovació ( 2010-2012) . ( IP . G. Boto )
Catedrals romàniques a la província eclesiàstica tarragonina ( segles XI - XIII ) : programes visuals , litúrgia i arquitectura a Tarragona , Roda de Isábena , Osca , Saragossa i Pamplona . ( HAR2012-32763 ) . Ministeri d'Economia i Competitivitat ( 2013-2015 ) . ( IP . G. Boto )
Entre els anys 1009 i 2012 estat investigadora principal de tres projectes d'innovació docent a la Universitat de les Illes Balears , sobre el desenvolupament de competències a partir de l'entorn web 2.0 en els estudis de grau en història de l' art . Pel seu interès i coneixements en el WWW ha estat la Webmaster de Templa entre 2011 i 2013 .

PERFIL INVESTIGADOR

Les seves investigacions s'han centrat majoritàriament en l'àmbit dels manuscrits il·luminats medievals , especialment els d'època gòtica i pertanyents a la Corona d' Aragó. Ha estudiat diversos còdexs bíblics del segle XIII i jurídics -Privilegis , constitucions i furs regios- dels segles XIII i XIV . Actualment prossegueix amb investigacions sobre els manuscrits il·luminats i els vincles entre l'art i el poder regi , i ha incorporat un nou àmbit de recerca sobre els tresors sagrats catedralicis .

Des de l'any 1990 ha participat en capítols de llibres en obres col·lectives , publicat en actes de congressos , catàlegs de exposici0nes i de museus , i en revistes especialitzades tant d'àmbit nacional com internacional .

També ha organitzat , amb altres col·legues , el Congrés Internacional " Les catedrals catalanes en el context europeu , segles X - XII" ( Equip Templa ) , Girona - Vic , Universitat de Girona - Museu Episcopal Vic , 2012 .

Des 2012 és membre avaluador extern de la revista Ars Medievalis , publicada per la Fundació Santa Maria la Real d'Aguilar de Campoo.

Informació extreta del web de Templa

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)