Bibliografia

Boadas i Raset, Joan

Vist: 1486

Joan Boadas RasetJoan Boadas i Raset

Arxiver Municipal de Girona des de febrer de1990 .

En el camp de l'arxivística ha estat, des de la seva creació l' any 1990 yhasta juny de 2001, membre de la Comissió Nacional d'Avaluació i Tria deDocumentació (CNATD) de la Generalitat de Catalunya i membre (1996-2004), del Committee onaudio- visual archives (ICA/CAV) de l'International Council on Archives (CIA/ICA).

Des d'agost de 2004 és membre del comitè executiu de EURBICA (Branca europea del Consell Internacional d'Arxius) i membre del comitè executiu de SPA (Secció d'Associacions Professionals i Gestoresde Documents) del Consell Internacional d'Arxius (International Council onArchives CIA / ICA). Des de maig del 2009 és Comissionat del ConsejoInternacional d'arxius per als Arxius Fotogràfics i Audiovisuals i representant d'aquesta institució a ELCO - ordinating Council of Audiovisual ArchivesAssociations (CCAAA).

És autor de diferents llibres i articles relatius a l'Arxivística i a la Història i ha participat com a professor en totes les edicions del Másteren Arxivística, organitzat per l'Associació d'Arxivers de Catalunya i les diferentesuniversidades catalanes.

En l'àmbit professional ha estat Cap del Servei de l'Àrea de Cultura y Educació de l'Ajuntament de Girona (1992-1997) i és Director del Centre Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i Gerent de la Fundació Museu del Cinema .
Des de maig de 2003 és Cap del Servei de Gestió Documental, Archivosy Publicacions de l Ajuntament de Girona i director de les col·leccions editorials Archiu segle XXI , 100 Fotografies que hauries de conèixer i Biblioteca de la Imatge , en la qual ha publicat com a coautor el Manual per a la gestió de fons i col·leccions fotogràfiques .

Ha estat President de l'Associació d'Arxivers de Catalunya (AAC) en el període 2001-2005 i President de la Coordinadora deAsociaciones d'Arxivers de l' Estat Espanyol des d'octubre de 2003 a maig de 2005.

Informació extreta de www.fotoconservacion2011.com

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)