Bibliografia

Mingorance i Ricart, Francesc-Xavier

Vist: 2454

Francesc Xavier Mingorance RicardFrancesc-Xavier Mingorance i Ricart

És director de T-CUA, Tutories Culturals i Artístiques SL; professor associat del Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix docència d'Art Antic i Medieval; i membre del grup de recerca incipient Turisme, Cultura i Territori, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT, Centre Adscrit a la Universitat de Barcelona.

És Llicenciat en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, Post-grau en "Museologia i Museografia" pel Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya, i Màster en "Gestió del Patrimoni Artístic de Catalunya" per la Universitat Autònoma de Barcelona.

S'ha especialitzat en la conservació, restauració i ús del patrimoni cultural, en art medieval i en turisme cultural, participant en la línia de recerca de turisme educatiu i turisme escolar de l'ACE-CETT. Ha desenvolupat nombrosos projectes d'educació i activitats culturals per a diferents institucions museístiques i culturals de Catalunya, especialitzant-se en el disseny, producció i realització de guions per a visites guiades, tallers i itineraris culturals.

Ha estat membre de la Fundación Santa María la Real de Aguilar de Campoo (Palència) i del Patrimoni Cultural del Govern d'Andorra. Actualment, també forma del Consell de Redacció de la revista Tour&Her. Tourism and Heritage.

Informació extreta del grup CETT de la Universitat de Barcelona

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)