Bibliografia

Adell i Gisbert, Joan-Albert

Vist: 2044

Joan Albert AdellJoan-Albert Adell i Gisbert

(Barcelona, 1955) És un arquitecte especialitzat en la restauració i rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic, amb una especial dedicació científica en l'arquitectura romànica.

Va col·laborar amb Eduard Junyent i l'escultor Charles Collet en els seus estudis sobre l'arquitectura preromànica, i l'escultura alt-medieval. Es va doctorar, per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la tesi: Arquitectura alt-medieval a Catalunya. Una definició del tipus monàstic i canonical dels segles IX al XII.

Va treballar amb Jordi Vigué i Antoni Pladevall en el desenvolupament de l'editorial Artestudi, que va culminar en la col·lecció Catalunya Romànica, publicada entre 1984 i 1998, de la que va ésser coordinador científic de l'àmbit de l'arquitectura religiosa al llarg de tota l'obra. Ha publicat nombrosos estudis sobre l'arquitectura medieval catalana, en revistes i treballs monogràfics.

Va ser el cap de la secció d'Inspecció Tècnica del Servei del Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre 1981 i 1987. Acadèmicament col·labora en els màsters de restauració monumental de la UPC, i ha estat professor als màsters i post-graus de la Universitat de Barcelona, d'Arqueologia medieval i d'Espais i edificis a l'època moderna. Ha estat professor de Tècniques d'intervenció en el Patrimoni Arquitectònic de l'Escola d'Enginyeria i Arquitectura La Salle, de la Universitat Ramon Llull.

Informació extreta de Viquipèdia

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)