Bibliografia

Bosch i Cuenca, Pere

Vist: 1551

Pere Bosch CuencaPere Bosch i Cuenca

(Banyoles, Pla de l'Estany, 1966) és un polític i historiador català. Llicenciat en història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat al diari El Punt, primer a la secció de disseny i després al Servei de Documentació. Ha publicat articles de divulgació històrica sobre Banyoles i la comarca al mateix diari, a la revista El Pla de l'Estany i a la Revista de Banyoles. Ha col·laborat en el Diccionari del moviment obrer als Països Catalans i és coautor del llibre Història al Pla de l'Estany.

Des del 1996 ha participat en diverses exposicions organitzades pel Museu Arqueològic Comarcal, com ara «L'assemblea de la comarca de Banyoles» i la «Marxa de la llibertat» (guió i direcció), «La Guerra Civil al Pla de l'Estany» (guió) i «Carlins i republicans al Pla de l'Estany» (guió). Actualment és membre de la Secció d'Història del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles i soci dels Amics dels Museus de Banyoles.

El 1989 va participar en la fundació del Col·lectiu Nacionalista de la Baixa Garrotxa i, més endavant, en la de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Regidor de l'Ajuntament de Banyoles (1991-1993), en va ser l'alcalde del 1999 fins al 2007. Ha estat membre del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (1999-2003), d'on era el president de la Comissió de Prevenció i Seguretat. Diputat responsable de l'Àrea de Medi Ambient a la Diputació de Girona (2003-2006), és president del Consorci de Benestar Social Pla de l'Estany-Banyoles i del Consorci de l'Estany. Fou escollit diputat per ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2006.

Informació extreta de Viquipèdia

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)