Bibliografia

Bohigas i Maynegre, Jordi

Vist: 1798

Jordi Bohigas MaynegreJordi Bohigas Maynegre

(Girona, 1978) é doctor en història per la Universitat de Girona (2011). es va llicenciar en Història a la Universitat de Girona l'any 2002. Durant el curs 2001-2002 va ser becari en pràctiques a la Cartoteca de la Universitat. De 2003 a 2006 ha participat com a becari UdG en el projecte de recerca Paisatge, memòria i nació: Catalunya en l'Espanya contemporània, integrat en el Centre de Recerca d'Història Rural.

Va obtenir la I Beca de Recerca de la Selva (2007) concedida pel Consell Comarcal de la Selva i l'Institut d'Estudis Selvatans, pel projecte La Guerra del Francès a la Selva: l'impacte de l'ocupació napoleònica al món rural, i la Beca Eiximenis de recerca sobre la Guerra del Francès (2007) concedida pel Patronat Francesc Eximenis de la Diputació de Girona, pel projecte Girona 1808-1809. Guerra, setges i societat a la Catalunya del Nord-Est, ambdós projectes en col·laboració amb Francesc X. Morales.

Professor d'Història. Àrea: Història Contemporània. Membre del grup de recerca "Història de les societats rurals".

Línies de recerca: Estudi de les estratègies de readaptació de les institucions procedents de l'Antic Règim durant el segle XIX, Església i ciència a la Catalunya contemporània, en especial durant l'etapa de la Restauració monàrquica, Guerra del Francès a les comarques gironines.

És autor de la biografia de Salvador Albert i de Catalunya a Bèlgica: Història del Casal Català de Brussel·les (1930-2020).

Es dedica a la docència en un institut de secundària i a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

Informació extreta del web de la UdG i la contraportada del llibre "Aiguaviva" dels Quaderns de la Revista de Girona

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)