Bibliografia

Pallí i Buxó, Lluís

Vist: 1614

Lluís PallíLluís Pallí Buxó

El Dr. Lluís Pallí Buxó és catedràtic de la Universitat de Girona i professor emèrit de Geologia. La seva trajectòria ha estat lligada a la ciència i a la Universitat de Girona, de la qual va ser un dels primers catedràtics i un dels membres fundacionals dels estudis de Ciències a Girona als anys 70, quan estaven adscrits a la UAB, abans de la creació de la pròpia UdG com a tal.

És un referent inqüestionable pel que fa a la recerca en geologia a la província de Girona, un docent recordat per tots els seus alumnes, un puntal pel que fa a la seva implicació en nombrosos càrrecs de gestió i un dinamitzador permanent d'iniciatives de divulgació científica de la seva parcel·la de coneixement.
Ha participat en nombrosos congressos i jornades, i ha publicat en moltes revistes científiques i de recerca, entre elles regularment en els Estudis del Baix Empordà que publica l'Institut d'Estudis del Baix Empordà, del qual n'és membre actiu i implicat des dels seus inicis i del que en va ser President des del 1994 fins al 2008.
És autor també de llibres d'entre els quals destaquem els d'àmbit guixolenc i gironí: els seus mapes geològics, morfològics de les poblacions del Baix Empordà i de la província de Girona són referents en l'estudi geològic del nostre entorn, l'estudi de la toponímia guixolenca i de la vall d'Aro, la col·lecció dels itineraris geològics per les comarques gironines,...
Egener de 2012, va rebre la Distinció al Mèrit Científic i Acadèmic de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona (UdG) per la seva trajectòria al llarg de 42 anys.

Informació extreta de www.guixols.cat

 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)