El dia 6/9/2008 començà el sisè curs d'iniciació a l'arqueologia ibèrica al jaciment palamosí de Castell.

Vist: 4204

Els treballs arqueològics es centraran en la zona de l'acròpoli del poblat ibèric.

L.P. / Palamós - La sisena edició del curs d'iniciació a l'arqueologia ibèrica al jaciment ibèric de Castell a Palamós va començar el dia 6 de setembre de 2008. El curs està organitzat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, amb la col·laboració del Museu de la Pesca de Palamós i el patrocini del Mas de Castell. El curs s'adreça a tots aquells estudiants universitaris que cursen carreres no directament relacionades amb l'arqueologia i a totes aquelles persones que volen saber com es treballa en una excavació arqueològica. La durada serà de 15 dies (s'acaba el dia 20) i inclourà, a més d'excavacions, visites a altres museus i jaciments de la zona i conferències relacionades amb les tècniques d'excavació arqueològica i amb el poblat ibèric de Castell.

Aquest any, una trentena de participants, provinents de Catalunya, Galícia, Castella-la Manxa, la Rioja, el País Basc, Itàlia i Anglaterra continuaran els treballs arqueològics de la zona de l'acròpolis del poblat ibèric de Castell.

OBJECTIU DEL CURS

Aquest any està previst iniciar les excavacions en un nou sector d'aquesta zona, concretament de les terrasses que s'estenien cap a la roca foradada. D'altra banda i en relació amb el curs, s'ha programat una conferència el dijous dia 18 de setembre, a les 7 de la tarda. Es tracta de la xerrada titulada El proyecto Segeda: la investigación de una ciudad de la Celtiberia como motor de desarrollo rural, que anirà a càrrec del doctor Francisco Burillo, catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Saragossa i director del projecte Segeda. La conferència es durà a terme a la sala de conferències del Museu de la Pesca i és oberta a tothom.

Publicada a "El Punt" el dia 6 de setembre de 2008

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)