Reforcen els murs del castell de Montsoriu

Vist: 3573

MontsoriuEl Consell Comarcal de la Selva ha iniciat aquesta setmana uns treballs de reforç dels murs i les torres dels sectors est i sud del castell de Montsoriu. Les obres, adjudicades a Teyco, tenen un cost de 150.000 euros i duraran fins a l'abril.
El Consell informa que els treballs formen part de la fase IVB6 del pla director de restauració del castell. La millora dels murs i les torres inclou l'eliminació de la vegetació. De fet, el Patronat del Castell de Montsoriu, presidit pel Consell Comarcal, va aprovar l'execució de les obres, igual que la comissió de Patrimoni de la Generalitat.
Els treballs permetran eliminar les soques i les restes de vegetació que encara hi ha en alguns dels talussos principals del castell i permetrà augmentar la seguretat dels visitants, segons informa el Consell. A més, s'eliminarà una estructura metàl·lica instal·lada fa 20 anys per col·locar-hi un muntacàrregues.
Els divendres, sense visita
Fins que durin les obres, no hi haurà la possibilitat de visitar el monument els divendres, cosa que s'havia començat a fer el mes d'octubre de l'any passat. Això permetrà que els treballs es facin de dilluns a divendres, indica el tècnic de cultura del Consell, Joan Carles Codolà. Les obres tenen l'ajut econòmic de la Generalitat, la Diputació i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

Publicada al diari "El PuntAvui", 22 de gener de 2015 - J. Ferrer - Arbúcies 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)