Una subvenció de 450.000 euros ajudarà a reformar l'exterior de Montsoriu

Vist: 3662

El castell de MontsoriuL'Estat ha concedit un ajut al Consell Comarcal perquè el castell recuperi la imatge del segle XIV. El patronat prepara un edifici de recepció als visitants.

El patronat del castell de Montsoriu, entre Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, ha rebut una subvenció de l'Estat de 450.000 euros amb què completarà la reforma de l'exterior del recinte. El castell, que és bé cultural d'interès nacional (BCIN), recuperà amb l'actuació “la imatge del segle XIV”, informen fonts de l'àrea de cultura del Consell Comarcal de la Selva, propietari del monument.

El Consell Comarcal va sol·licitar, l'any passat, una subvenció per als treballs, valorats en 600.000 euros. La subvenció del Ministeri de Foment correspon a l'1% cultural i és per a les intervencions per al pas del tren d'alta velocitat a Sant Feliu de Buixalleu i per a les obres de desdoblament de l'N-II –s'ha enllestit el tram Caldes-Sils i ara s'ha començat el Sils-Maçanet.

Murs nord i oest

El projecte presentat pel Consell i la Generalitat –i que ha rebut els 450.000 euros– preveu intervenir en els murs nord i oest de Montsoriu. Es volen recuperar estances al recinte sobirà perquè, en el futur, s'hi pugui fer una sala museïtzada.

D'altra banda, a Montsoriu, a partir del 18 d'agost i fins a finals de setembre, el Consell adequarà un edifici de serveis a tocar del recinte jussà. Segons l'àrea de cultura del Consell, la construcció farà de recepció als visitants s'integrarà en el recinte.

Les visites es poden fer divendres, dissabtes i diumenges (5 euros amb visita lliure i 6 amb visita guiada; els menors de 13 anys tenen l'entrada gratuïta). El castell es pot visitar des del 2011 i s'hi fan treballs de restauració des del 1995.

Publicada al diari "El PuntAvui", 2 d'agost de 2015 - Jordi Ferrer - Arbúcies 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)