Monestir de Sant Daniel

Es tracta de l'únic monestir benedictí femení d'època medieval que, juntament amb el de Sant pere de les Puelles de Barcelona, s'ha conservat fins avui en el mateix lloc que fou erigit originàriament a la vall i poble de Sant Daniel.

A l'any 1015 el bisbe de Girona Pere Roger de Carcassona, ven a la seva germana la comtessa Ermessenda i al seu marit Ramon Borrell I, la primitiva església de Sant Miquel amb el terreny que tenia annex o alou, per 100 unces d'or.

L'any 1020, reedificada l'església, la comtessa hi establí una comunitat de monges benedictines, presidida per una abadessa amb clergues al seu servei. Fou dotada per la mateixa comtessa i el seu fill Berenguer Ramon amb bens a Montfullà, Vilablareix, Vilademuls i altres indrets.

Informació extreta de "Catalunya Romànica"

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)

Restes de l'antic monestir al carrer de Sant Daniel. Foto: Xavier Bohigas
Restes de l'antic monestir al carrer de Sant Daniel. Foto: Xavier Bohigas

Localitzades restes de la Girona medieval a la Vall de Sant Daniel

La troballa s’ha realitzat en el marc d’unes obres d’Endesa per estendre una línia elèctrica subterrània. El jaciment arqueològic on s’han trobat les restes forma part del Monestir de Sant Daniel, de monges benedictines, catalogat com a BCIN. El Departament de Cultura ha supervisat la intervenció al jaciment.

Llegeix més...