Inauguren la primera part de les obres de rehabilitació del castell de Llers

Vist: 3247

Castell de LlersHan tingut un cost total de 900.000 euros i consisteixen bàsicament en actuacions dins la muralla d'aquest edifici medieval, que data del segle XI.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona, Antoni Baulida, i l'alcalde de Llers, Carles Fortiana, van participar ahir en la inauguració de les obres de la primera part del projecte de rehabilitació del castell de Llers, que consisteixen bàsicament en actuacions dins la muralla d'aquest edifici medieval, que data del segle XI. La segona part d'aquestes obres està prevista per més endavant i es farà fora muralla. Les obres inaugurades han tingut un cost total de més de 900.000 euros i han consistit, per exemple, en la formació dels accessos al recinte amb la substitució d'una rampa de formigó per una de pavimentada i esglaonada, amb baranes i il·luminada. També s'ha fet la pavimentació, la il·luminació i l'enjardinament d'un espai convertit en placeta i la recuperació de les muralles del recinte, que estaven en mal estat, amb la introducció d'un coronament, de porta d'accés i de l'assegurament contra l'esllavissada de pedres. Les obres també han servit per pavimentar, al recinte exterior, un espai descobert que estava ple de runa i que era intransitable, i que s'ha convertit en plaça. Finalment s'ha pavimentat la nau coberta, amb l'adequació d'accessos, il·luminació i adaptació funcional per a actes i festejos. S'ha condicionat l'accés a la torre de l'homenatge i se n'ha fet l'arranjament de l'accés i de l'interior.

El projecte de rehabilitació està pensat per donar un ús divers al castell, de manera que es podrà utilitzar l'exterior com a plaça i espai de lleure i com a espai de nit per passejar-hi i fer-hi actes a l'aire lliure. L'interior de la sala es podrà fer servir per a actuacions, actes socials, etc.

Publicada al diari "El PuntAvui", 26 de juny de 2013 -Redacció - Llers

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)