Caldes de Malavella podria allotjar un centre de recerca paleontològica de referència

Vist: 3656

Marcel Vila i Eudald Carbonell van signar-ho divendres

Caldes de Malavella es podria convertir en la seu d'un centre de referència sobre estudis paleontològics a Catalunya, en virtut del conveni que divendres van signar el president de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, Eudald Carbonell, i l'alcalde de Caldes, Marcel Vila. La firma es va fer en el marc d'un cicle de conferències sobre evolució.

L'existència del jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella i la importància que ha anat prenent arran dels espectaculars resultats des que s'hi van iniciar els treballs de recerca ha provocat que, finalment, s'hagi signat un conveni pel qual es podria crear un centre dedicat a aquest període en aquest municipi selvatà. Carbonell i Vila van signar-ho divendres, en presència dels dos directors de les excavacions Bruno Gómez i Gerard Campeny. Amb la concreció d'aquest projecte ara ja es pot donar per consolidada la continuïtat dels treballs d'investigació en aquest jaciment. Però, a més, els estudis complementaris i paral·lels sobre aquesta etapa de la història es podran dur a terme a Caldes mateix si el projecte de creació del centre es tira endavant. D'aquesta manera, Caldes es pot convertir en un punt de referència català sobre els estudis d'aquest període. Ara, es tracta de treballar en aquest sentit i fer-hi implicar les altres administracions, a part de la municipal, i empreses privades, com Repsol, que actualment ja dóna suport als treballs, doncs en un dels terrenys que s'està excavant és propietat seu.

CICLE DE CONFERÈNCIES

El conveni es va signar en el marc d'un cicle de conferències sobre evolució humana que es va iniciar divendres amb una xerrada de Carbonell. La conferència va comptar amb l'assistència d'unes 200 persones veïnes de Caldes, però també procedents d'altres punts de les comarques gironines com Blanes, Sant Feliu o Figueres.

Publicada al diari "El Punt", el dia 16 de febrer de 2007 - Laura Portal - Caldes de Malavella

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)