Restauren el campanar de l'església de Serinyà

Vist: 3267

Campanar de Sant Andreu de SerinyàUns operaris estan treballant aquest estiu en la restauració i rehabilitació del campanar de l'església de Sant Andreu de Serinyà, un temple d'origen romànic del qual ja es té constància documental al segle XII i que al llarg del temps ha estat objecte de diverses reformes.

Les obres no són d'urgència, sinó que estan integrades en el pla de manteniment d'esglésies de la diòcesi, segons han informat des del Bisbat de Girona. El projecte inclou, com a intervencions més remarcables, la substitució de les teules de la coberta (que és de quatre vents), la rehabilitació dels cairats (de roure) de la part inferior del teulat i la restauració dels pilars de l'estructura.

El campanar és l'element arquitectònic que més identifica el temple. És una torre imponent aixecada sobre l'extrem de la nau que toca a la façana, i a la qual s'accedeix per unes escales exteriors situades a la cara nord del temple.

La torre campanar té dos nivells. En el de baix hi ha vuit obertures tancades amb un arc de volta de canó, mentre que en el nivell superior, el campanar té el mateix nombre d'obertures verticals, però de forma rectangular.

El cost d'aquesta inversió és d'uns 38.000 euros, que aporten el Bisbat de Girona, l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat. Si es compleixen els terminis previstos, les obres estaran enllestides a la tardor.

Publicada al diari "El PuntAvui", 28 d'agost de 2016 - Ramon Estéban - Serinyà 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)