Un nou esquelet per a la Trinitat de Batet, a Olot

Vist: 4860

La Trinitat de BatetAmb aportacions del Bisbat, la Diputació i la junta veïnal es refà la coberta. Campanya per cobrir el pressupost.

L'església de la Santíssima Trinitat de Batet de la Serra és tot un símbol i un dels pocs exemplars romànics d'aquest poble d'Olot. És propietat del Bisbat de Girona, però, la junta veïnal ha hagut de dur a terme gestions i més gestions per aconseguir els recursos que calen per rehabilitar les cobertes del temple i del campanar.
Fa temps que es van detectar diversos degoters a la volta de l'església com al campanar. Calia intervenir-hi per frenar el deteriorament. D'acord amb el bisbat, s'hi està duent a terme el canvi de coberta, tant de la nau com del campanar.
El Bisbat de Girona assumeix una part del cost de les obres, però no la totalitat. La Diputació de Girona ha concedit una ajuda de 10.000 euros i ajuntant les dues aportacions, no n'hi ha prou per cobrir un pressupost total de 33.451 euros. La quantitat que queda pendent és de 4.451 euros.
Per això, la junta veïnal de Batet ha posat en marxa una campanya de recaptació d'aportacions econòmiques a través de diverses fórmules. Així, es poden fer de manera anònima a la parròquia de Santa Maria i a l'església de la Trinitat. Si qui fa el donatiu vol desgravar –és deduïble fiscalment a l'hora de fer la declaració de renda– proposa dues fórmules. Per una banda, donar els diners directament al mossèn responsable del grup d'esglésies de Batet, el qual fa un rebut i el Bisbat de Girona els farà arribar el certificat per poder desgravar. O bé, fer un ingrés al número de compte corrent IBAN ES05 2100 4969 0122 0003 6938, indicant el nom i cognoms, o telefonant al 607 47 55 18 o enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per tal de poder acabar de facilitar les dades i rebre el certificat pertinent de l'aportació a final d'any.
La junta veïnal ha organitzat també diversos actes amb l'objectiu de recaptar fons. Divendres passat, per exemple, es va celebrar un concert amb Agnès & The Pèpits a l'antiga casa consistorial de Batet i, també, hi ha prevista per a més endavant una representació teatral, entre altres propostes.
A més del valor com a patrimoni arquitectònic i històric, l'església de la Trinitat també és un element que forma part del paisatge de Batet de la Serra i alhora té un valor social per l'ús que se'n fa en diverses celebracions del poble.

Publicada al diari "El PuntAvui", 2 de novembre de 2014 - J.C. - Olot 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)