Reprenen les obres al Palau de l´Abat aturades fa un any

Vist: 2663

Les obres del Palau de l'Abat de Vila-sacra, que van aturar-se el mes de gener de l'any passat per un esfondrament, estan començant els preparatius i ja s'ha instal·lat la grua per tal que es puguin reprendre en la part esfondrada en els propers dies. Segons ha explicat l'alcaldessa del municipi, Carme Barceló, l'empresa està acabant de redactar el projete de seguretat i riscos laborals per tal de poder reiniciar-les al més aviat possible.

L'empresa que rehabilitava l'espai, Clar Rehabilitacions S.L, va fer concurs de creditors- suspensió de pagaments- el mes d'octubre de l'any passat quan les obres de l'emblemàtic espai del municipi continuaven aturades -en la zona esfondrada- a l'espera que el Ministeri d'Habitatge replantegés el projecte inicial i es prosseguís amb la resta del conjunt històric. I és que una de les part més antigues del Palau de l'Abat -datat de l'any 1240- es va esfondrar el passat mes de gener. Això va provocar que la segona planta del monument quedés penjant, mentre la planta baixa i la primera se'n van anar a terra.

El consell de Ministres va aprovar el mes de juny passat destinar 95.000 euros a les obres d'emergència a l'espai per tal de garantir-se la seguretat i va establir com a data límit el 3 de novembre passat per entregar el projecte de rehabilitació replantejat. El cost total de l'obra, finançada pel Ministeri, és de 1,3 milions d'euros -segons el projecte inicial-. La situació finanaçera de l'empresa, però, va obligar el Ministeri a subrogar el contracte amb la que ara prosseguirà els treballs per desencallar el procés. Barceló assegura que ara ja tenen tots els permisos d'obra i que s'han donat d'alta els comptadors, a banda de la instal·lació de la grua. Així, espera que en els propers dies les obres puguin reprendre's amb total normalitat.

Els treballs del conjunt monumental es van iniciar el març de 2007.

Publicada al diari "Diari de Girona ", 22 de març de 2009 - G.Tubert - Vila-sacra

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)