Dues noves estances a la vil·la romana de Sarrià

Vist: 3862

Pla de l'Horta 2014El dia 24 d'octubre de 2014 va acabar la setena campanya d'excavacions a la vil·la del Pla de l'Horta.

La setena campanya d'excavacions a la vil·la romana del Pla de l'Horta de Sarrià Ter, que va començar el 29 de setembre i va acabar ahir sota la direcció de Lluís Palahí, ha posat al descobert dues noves estances que inicialment formaven part del sector residencial i de les quals s'han conservat restes del paviment del mosaic i les pintures parietals que ornamentaven les sales. Al segle IV, però, aquestes habitacions van passar a formar part de la zona industrial i es van convertir en espais d'emmagatzematge, on hi havia grans gerres o dolies. Els treballs també han permès acabar l'excavació del sector occidental de la vil·la, on hi havia situades dues grans premses de vi i tot un seguit de dipòsits annexos.
Aquests elements s'afegeixen a la part ja documentada en campanyes anteriors, que dibuixa una gran vil·la amb un espai residencial molt ampli i luxós. Fins ara s'han documentat deu estances que en algun moment van tenir paviments de mosaic, però també hi ha una extensa zona industrial que demostra la importància de l'explotació. L'edifici es va construir a mitjan segle I aC, poc després de la fundació de la ciutat de Gerunda, i va existir com a mínim fins als segles V-VI dC. Les excavacions formen part d'un projecte de recerca impulsat pel Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de l'Institut de Recerca Històrica de la UdG, l'Ajuntament de Sarrià i la Diputació de Girona.

Publicada al diari "El PuntAvui", 25 d'octubre de 2014 - ACN - Sarrià de Ter 

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)