Troben un conjunt rupestre gravat en pedra durant unes obres a Platja d´Aro

Vist: 4263

Uns gravats sobre pedra prehistòrics han aparegut durant les obres de desdoblament de la C-31 entre Platja d'Aro i Palamós. Aquestes obres rupestres, batejades com el conjunt de gravats Pedra de Fenals d'Aro, es traslladaran a un altre indret per evitar que la carretera els passi per sobre. Els gravats formen unes línies o canals sobre la pedra, d'un pam d'amplada i uns 12 centímetres de profunditat.

El director dels Serveis Territorials de Cultura, Miquel Sitjar, va explicar ahir que és una troballa excepcional perquè l'art prehistòric té molt poca presència a la regió de Girona.

La producció artística era pràcticament una raresa durant la prehistòria. Per aquest motiu, qualsevol resta de gravat passa directament a ser considerada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

La Comissió del Patrimoni ha optat finalment per permetre l'extracció dels gravats que estan sobre pedra en el traçat de la carretera i traslladar-los a un altre lloc per preservar-los. Aquesta solució farà que no s'hagin d'aturar les obres, ni caldrà desviar la carretera.

Les pintures rupestres s'acostumaven a fer sobre roques o a l'interior de coves. Són gravats ornamentals o que retraten de forma esquemàtica la vida quotidiana dels homes primitius. "No se'n troben generalment perquè estaven en coves i altres punts avui inaccessibles", va dir Sitjar. El conjunt de gravats Pedra de Fenals d'Aro s'haurà de traslladar "a un lloc segur", segons Sitjar.

Notícia publicada al "Diari de Girona", 13/06/2009, PLATJA D'ARO | ACN/E.P./D.B.

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)