Volen crear un museu amb les troballes fetes al poblat ibèric de Sant Sebastià

Vist: 3922

ALBERT VILAR / Palafrugell · L'Ajuntament de Palafrugell vol recuperar tot el material arqueològic trobat al jaciment ibèric de Sant Sebastià per fer un museu, que podria emplaçar-se a la torre de guaita o al far. El poblat és del segle VI aC i es va abandonar durant la segona meitat del II, amb l'aparició de la vil·la romana de Llafranc.

El projecte del museu el va anunciar ahir l'alcalde, Frederic Suñer, durant la visita de cloenda de la campanya arqueològica d'enguany, que ha donat com a resultat la troballa i l'excavació de dues cases i dues sitges. En aquestes, han trobat un lot ceràmic del segle II aC en una sitja profunda, típica d'aquest jaciment. El material està format per plats i bols campanians i dues gerres, un suport i una cratereta indígena.

Aquesta ha estat la cinquena campanya arqueològica, que ha deixat al descobert dues noves cases i dues sitges. Així, per ara hi ha 5 cases i un forn de pa a la banda oest, una casa a la banda est i 13 sitges a la part central, encara que n'hi ha 10 més de documentades.

Publicada a "El Punt" el dia 27 de setembre de 2002

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)