microhistòria Gironina

PORTAL GIRONÍ D'HISTÒRIA I GENEALOGIA

editorial  notícies

temes

HISTÒRIA

Història local i microhistòria.

ARQUEOLOGIA

Jaciments arqueològics

PATRIMONI

Patrimoni artístic i arquitectònic

MASOS

El món rural antic

ESTUDIS I TREBALLS

Textes estudis i treballs de microhistòria aportats per investigadors

MÉS INFORMACIÓ 

Documents

Documentació històrica, pergamins i transcripcions.

més informació

investigadors i Centres d'Estudis

Persones i centres que treballen en el camp de la investigació històrica en el marc de les comarques gironines.

més informació

divulgant
història

Compartir el coneixement és omplir el país de saviesa

descobrint
història

Saber del passat per preparar el futur

Ha finalitzat la quarta campanya arqueològica al poblat amb importants resultats

JOAN TRILLAS / Llafranc, L'Ajuntament de Palafrugell vol prestigiar i potenciar la zoavace Sant Sebastià de la Guarda, a Llafranc, monumentalitzant la torre de guaita, el far i el poblat ibèric. Precisament, l'equip d'arqueòlegs de la UdG ha finalitzat la quarta campanya al poblat, que ha permès ampliar la zona d'actuació, i descobrir una construcció del segle IV - el poblat s'ha datat del segle VI a final del II aC -. Aquest excavació es traduirà ja amb la presentació de treballs i lectura de tesis.

L'alcalde de Palafrugell, Frederic Suñer, vol potenciar la zona de Sant Sebastià de la Guarda creant un gran espai monumental, amb un discurs cultural, que permeti interrelacionar les diverses propostes temàtiques que ofereix: les restes d'un important poblat ibèric, la torre de guaita, l'ermita i, finalment, el far.

Aquest discurs ha de permetre consolidar i crear una gran zona cultural, potenciant les exposicions i els materials educatius, i apostant per un pla de jardins.

Precisament, el 28 de setembre, i coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, es durà a terme una demostració de tecnologia ibèrica.

Les excavacions que s'han dut a terme al poblat ibèric, a càrrec de l'equip d'arqueòlegs Josep Burch, Josep Nolla, Antoni Rojas i Jordi Sagrera, han permès ampliar la zona d'excavació i descobrir una construcció datada del segle IV aC.

La zona on s'ha actuat és sobre el cim de Sant Sebastià, però només afectaria un cinc per cent de la superfície total que ocuparia el poblat. Aquesta intervenció, que es porta a terme amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l'Ajuntament i la UdG, es fa a través d'un conveni de tres anys de durada. Amb tot, hi ha voluntat de les parts de continuar excavant i deixar a la vista aquesta troballa.

Publicada a "El Punt" el dia 27 de juliol de 2001

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)