Bibliografia

El Gravat a Girona

Vist: 5615

El gravat a GironaEl Gravat a Girona. Les terres gironines en 300 imatges antigues (1610-1915).
Autor: Josep maria Bragulat

Edita: Diputació de Girona www.ddgi.cat/quiosc

Any de publicació:2010
Número pàgines: 451
ISBN: 84-96747-60-9

El gravat a Girona: Les terres gironines en 300 imatges antigues (1610-1915) aplega més de 300 il·lustracions acuradament seleccionades, a través de les quals es pot conèixer el naixement, l'esplendor i el declivi dels gravats antics de les comarques gironines, des del 1610 fins al 1915 (anys de la primera i de la darrera matriu clàssica).

Es tracta d'una obra pionera en el món del gravat i polièdrica que "dóna fe de l'art del gravat en el temps, de l'evolució d'aquesta disciplina a través dels segles", diu Pep Vila en el pròleg.

Cada il·lustració publicada va acompanyada d'una fitxa que ens ajuda a valorar cada peça individualment. Al llarg de la monografia es poden conèixer pintors, dibuixants i gravadors nacionals i estrangers, molts d'ells menystinguts durant massa temps, i s'hi poden veure paisatges, ciutats, pobles, castells, catedrals, batalles i personatges cèlebres... Tot un compendi de temes diferents que ens demostra que la pràctica del gravat té una llarga història.

"Fer història –diu Zamorano– vol dir també treure profit de tot aquest món gràfic", i aquesta monografia està pensada per ser un bon instrument per a erudits, artistes i investigadors del nostre passat, per valorar la qualitat artística del gravat al llarg del temps i per trobar respostes en el seu treball de reconstrucció històrica.

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat)