Troben eines de pedra i restes d'animals a les coves de Serinyà.

Vist: 4090

Els treballs s'estan fent a la cova de l'Arbreda i els visitants poden viure de forma directa el funcionament d'una excavace t>

Sònia Tubert. / Serinyà · Disset estudiants d'arqueologia, dirigits pel professor Narcís Soler i l'arqueòleg Joaquim Soler, treballen des de principis de mes en una nova campanya d'excavacions als jaciments que formen part del Parc de les Coves Prehistòriques, al paratge del Reclau de Serinyà. Durant els primers dies de feina, ja s'han recollit diverses eines que van tallar els neandertals que hi vivien, a més de restes esquelètiques dels animals que varen caçar aquests humans.

Els treballs s'estan fent a la cova de l'Arbreda, la més important del lloc per la gran riquesa d'ocupacions humanes que s'hi van succeir des del paleolític fins a l'època històrica. Els arqueòlegs centren la feina en un nivell del paleolític mitjà, que correspon a una edat d'entre 45.000 i 50.000 anys.

Els equips de treball fan la seva feina en la mateixa franja horària d'obertura del parc, de manera que els visitants poden viure de forma directa el funcionament d'una excavació arqueològica i conèixer les tècniques que s'utilitzen. El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà està obert al públic cada dia des de les onze del matí fins a les set de la tarda.

Publicada a "Diari de Girona" el dia 02 de juliol del 2004

© Portal Gironí d'Història i Genealogia (www.portalgironi.cat )